Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Grécko výrazne zaostáva pri plnení záchranného programu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN/ATÉNY - Grécko "výrazne zaostáva" pri plnení cieľov, stanovených v rámci záchranného programu, myslí si člen predstavenstva nemeckej centrálnej banky (Bundesbank) Andreas Dombret.

"Politici a EÚ chcú Grécku pomôcť, ale Grécko si musí najprv a predovšetkým pomôcť samo," povedal Dombret. Oznamovanie a schvaľovanie zákonov nestačí, ak administratíva a široká verejnosť ich  podrývajú, myslí si Dombret. "Teraz je úlohou Trojky, aby nestranne rozhodla, či Grécko plní podmienky pre pokračovanie pomoci."

Tieto poznámky predstaviteľa nemeckej centrálnej banky prichádzajú deň potom, čo ministri financií eurozóny vyzvali grécku vládu, aby vyriešila "zostávajúce problémy", aby sa urýchlene mohli dokončiť rokovania s Trojkou, týkajúce sa uvoľnenia ďalšej časti vo výške 31,5 miliardy eur zo záchranného úveru.

Grécky minister financií Jannis Stournaras vo štvrtok (1. 11.) vyhlásil, že dúfa v schválenie nových úsporných opatrení parlamentom. Grécky parlament by mal o nich rozhodovať 7. novembra. Ministri financií eurozóny by potom na svojom stretnutí 12. novembra mali rokovať o uvoľnení ďalšej tranže zo záchranného úveru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu