Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Štedrý bývalý šéf ZSSK Kravec: Rozdal takmer 138.000 eur odstupného!

Pavel Kravec
Pavel Kravec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bývalý šéf štátneho železničného dopravcu, Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Pavel Kravec rozdal odstupné, ktoré dostal po odchode zo svojej funkcie. Peniaze sa rozhodol venovať na dobročinné účely po tom, čo sa spustila vlna kritiky po medializovaní výšky odstupného, ktoré bolo vyplatené jemu a jeho spolupracovníkom vo firme.

"Odstupné som rozdelil a vrátil štátu formou dobročinných projektov," konštatoval na dnešnej tlačovej konferencii Kravec. Bývalému šéfovi ZSSK bolo po odchode z firmy vyplatené na odstupnom 169.994,20 eur. Z toho zaplatil daň vo výške 32.298,89 eur, na rozdelenie mu tak ostala suma 137.695,31 eur.

oznam subjektov, ktorým peniaze venoval, má byť zverejnený na jeho internetovej stránke. Mená jednotlivcov, ktorým z týchto peňazí pomohol, však zverejňovať nebude. "Jednotlivci zverejňovaní nie sú. Mnohí totiž podmieňovali prijatie pomoci nezverejnením mena," vysvetlil Kravec.

Zároveň vylúčil, že by peniazmi z odstupného pomohol svojim kamarátom alebo rodine. "Nie, to určite nie," zdôraznil. Prvá žiadosť o pomoc bola podľa jeho slov z Nitry a bola na vydanie knihy o záchranároch. Peniaze mali tiež putovať na webový portál zameraný na darovanie vecí, na rôzne zdravotné pomôcky pre postihnutých alebo na vybavenie pre školy. Kravec odišiel zo ZSSK k 30. aprílu 2012 a v súčasnosti je evidovaný na úrade práce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu