Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Apple uviedol na trh nový iPhone 5!

Phil Schiller predstavuje nový iPhone 5. Zobraziť galériu (4)
Phil Schiller predstavuje nový iPhone 5. (Zdroj: SITA)

SAN FRANCISCO - Americký technologický gigant Apple predstavil v noci nadnes nový model inteligentného telefónu iPhone 5, s ktorým chce konkurovať rivalom na trhu, predovšetkým smartfónom juhokórejského koncernu Samsung.

Nový iPhone je tenší, rýchlejší a má väčší displej ako jeho úspešný predchodca iPhone 4S. Zatiaľ ho môžu získať len zákazníci v USA, Kanade, Austrálii, Japonsku, Hongkongu, Británii, Francúzsku a Nemecku, ktorí si ho dopredu objednali. Postupne sa však objaví na pultoch v obchodoch po celom svete.

Nový iPhone má displej s uhlopriečkou 10,16 centimetra, ktorá je väčšia ako u ostatných smartfónov z produkcie Apple. A hoci konkurencia vyrába mobily s ešte väčšími displejmi, americký koncern tvrdí, že jeho telefón "sadne lepšie do ruky", je totiž o 18 % tenší a o 20 % ľahší. No predovšetkým má nový čip A6, ktorý je dvakrát rýchlejší a výkonnejší ako A5 v starších smartfónoch.

Apple okrem nového modelu iPhon 5 predstavil aj nové verzie iTunes, iPod Nano a iPod Touch. Oba iPody aj iPhone majú zároveň nové slúchadlá, na ktorých dizajnéri pracovali tri roky, aby dosiahli "perfektné" parametre. Informovala o tom agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu