Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Volkswagen neplánuje utlmenie výroby v Európe

Ilustračné foto
Ilustračné foto

FRANKFURT - Nemecký automobilový koncern Volkswagen v nedeľu poprel medializované informácie, podľa ktorých spoločnosť v reakcii na očakávaný pokles ekonomiky zvažuje obmedzenie európskych výrobných kapacít.

Správu preniesol počas víkendu týždenník Automobilwoche. Najväčšia automobilová skupina v Európe už vraj informovala dodávateľov, aby sa túto jeseň pripravili na možné zníženie produkčných kapacít až o 10 %. Hovorca koncernu uviedol, že situácia na situácia na niektorých trhoch je "napätá" a nasledujúce mesiace budú "výrazne ťažšie a náročnejšie", tvrdenia časopisu však označil za špekulatívne a "fakticky nesprávne".

Generálny riaditeľ koncernu Martin Winterkorn minulý týždeň uviedol, že výrobcovia automobilov v Európe majú vzhľadom na hospodársky pokles možno až desať závodov navyše. Zdôraznil však, že odhodlanie Volkswagenu udržať svoje európske prevádzky je bezpodmienečné.

Súčasťou skupiny Volkswagen je aj dcérska spoločnosť Volkswagen Slovakia, ktorá pôsobí na Slovensku od roku 1991. Firma už vyrobila viac ako 2,5 milióna vozidiel. V závode v Bratislave vyrába automobily a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu