Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

ZZP považuje vyjadrenia premiéra za populistické

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Vyhlásenie premiéra Roberta Fica o jednej zdravotnej poisťovni považuje Združenie zdravotných poisťovní SR (ZZP) za neuvážené a populistické. Podľa prezidentky ZZP Kataríny Kafkovej sa premiér svojimi výrokmi snaží odvrátiť pozornosť občanov od skutočných problémov, ktoré sú v slovenskom zdravotníctve.

Kafková tým narážala na pozastavenie účinnosti zákona o minimálnych mzdových nárokoch sestier Ústavným súdom SR, ktorý môže viesť podľa jej slov ku kolapsu v zdravotníctve. Združenie vo Ficovom vyjadrení vidí aj snahu vytĺcť politický kapitál na úkor dvoch súkromných zdravotných poisťovní, ktoré zabezpečujú zdravotnú starostlivosť pre 1, 8 milióna poistencov.

"Pripomíname, že v štandardných demokraciách štátne inštitúcie podobné úvahy najprv podrobia dôkladnej laickej a odbornej diskusii a až následne formulujú zásadné stanoviská," uviedla Kafková. Zároveň podotkla, že rast počtu poistencov v súkromných poisťovniach dáva jasný signál, aké je prianie verejnosti, pričom dúfa, že ho bude každá zodpovedná vláda rešpektovať.

"Vyhlásenia typu "urýchlenej prípravy legislatívneho procesu k naplneniu myšlienky jednej zdravotnej poisťovne" a prirovnanie k "vyvlastneniu pozemkov pri stavbe diaľníc" sú v rozpore s rozvinutými princípmi demokracie a trhovej ekonomiky, ku ktorým sa Slovensko zaviazalo pri vstupe do európskych štruktúr," skonštatovala Kafková na záver.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu