Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ako zarobiť na nehnuteľnostiach

Jednou z nehnuteľností je aj administratívna budova Rozadol v Bratislave. Projektant: Architekti Moravčík & Šujan, v. o. s.
Jednou z nehnuteľností je aj administratívna budova Rozadol v Bratislave. Projektant: Architekti Moravčík & Šujan, v. o. s. (Zdroj: Tatra Banka)

BRATISLAVA - Nemusíte vlastniť dom ani byt a môžete získavať pravidelný príjem. Jedným z takýchto riešení sú podielové fondy, ktoré investujú do nehnuteľností. Napríklad Tatra banka ponúka Realitný fond TB, do ktorého môžete investovať už od 150 €. Princíp jeho fungovania je pritom jednoduchý a transparentný.

Fond investuje do viacerých nehnuteľností a potenciálny výnos investora je následne odvodený od nájmu, ako aj zmeny trhovej hodnoty nehnuteľností. Navyše, každý štvrťrok si môžete nechať vyplatiť dividendu, teda podiel na výnosoch fondu, alebo nechať túto dividendu ďalej investovanú.

Realitný fond TB investuje prevažne do obchodných a kancelárskych priestorov v rôznych regiónoch Slovenska, nájomcami sú renomované spoločnosti podnikajúce vo viacerých segmentoch trhu. Takto sa fond snaží maximálne rozložiť riziko koncentrácie v jednotlivých sektoroch hospodárstva.

Ďalším dôležitým faktorom sú dlhodobé nájomné zmluvy indexované na infláciu, vďaka čomu má fond schopnosť poskytovať pre vložené financie protiinflačnú ochranu. Transparentnosť investície je zabezpečená zverejňovaním zloženia a výkonnosti fondu na mesačnej báze.

Viac informácií nájdete na www.tatrabanka.sk/realitnyfond

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu