Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

SARIO chce priniesť investície za 620 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) sa od januára do konca septembra tohto roku podieľala prostredníctvom svojej Sekcie priamych zahraničných investícií na zrealizovaní 34 zahraničných investičných projektov.

Ako ďalej informovala hovorkyňa SARIO Soňa Junasová, projekty by mali priniesť investície vo výške viac ako 620,6 mil. eur, čo je približne 22,597 mld. Sk. "Investori by mali vytvoriť 5 358 nových pracovných miest s plánovanou expanziou až na 9 396 pracovných miest," uviedla Junasová.

Zahraniční investori smerujú hlavne do Nitrianskeho samosprávneho kraja, na ktorý sa vzťahuje deväť investičných projektov. Ďalej nasleduje bratislavský kraj so šiestimi projektmi. V trenčianskom, košickom a banskobystrickom kraji plánujú v každom investovať štyria investori. Do trnavského kraja smerujú traja investori. V Prešovskom a Žilinskom samosprávnom kraji mienia pôsobiť dvaja investori.

V súčasnosti asistuje Sekcia priamych zahraničných investícií podľa Junasovej pri implementácii celkom 155 zaregistrovaných investičných projektov, ktoré sú v rôznych fázach rozpracovania. Podľa krajiny pôvodu je najviac rozpracovaných projektov z Nemecka, Kórey, USA, či Talianska. "Podľa priemyselných odvetví je na prvom mieste priemysel automobilový, za ním nasleduje strojárstvo, či elektrotechnický priemysel," dodala Junasová.

(1 EUR = 36,412 SKK)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu