Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Dlh zdravotníckych zariadení voči SP presahuje 800 mil. Sk

BRATISLAVA - Pohľadávky Sociálnej poisťovne (SP) voči štátnym zdravotníckym zariadeniam predstavovali na odvodoch ku koncu augusta tohto roka takmer 302,6 mil. Sk. Zdravotnícke zariadenia v pôsobnosti samosprávnych krajov k rovnakému termínu poisťovni dĺžili 498,1 mil. Sk.

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa SP Vladimíra Pôbišová. Ako pokračovala, informáciou o vývoji pohľadávok poisťovne voči zdravotníckym zariadeniam sa zaoberala v pondelok Dozorná rada SP.

O dlhoch zdravotníckych zariadení rokovala ministerka práce a sociálnych vecí Viera Tomanová so zástupcami vyšších územných celkov (VÚC) ešte koncom septembra. Na tomto stretnutí sa podľa Pôbišovej predstavitelia VÚC s ministerkou dohodli na tom, že do konca októbra tohto roka predložia návrh na vysporiadanie spomínaných záväzkov voči SP. "Dozorná rada prijala uznesenie, že takéto stretnutie sa počas novembra uskutoční aj s riaditeľmi štátnych zdravotníckych zariadení s cieľom prispieť k zlepšeniu situácie," dodala hovorkyňa SP.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu