Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V SR bude potrebné upraviť dovoz ojazdených vozidiel

Ministra dopravy Ľubomír Vážny
Ministra dopravy Ľubomír Vážny

BRATISLAVA - Európske smernice upravujúce dovoz ojazdených áut môžu podľa ministra dopravy Ľubomíra Vážneho spôsobiť na Slovensku problémy, a to vzhľadom na niektoré staré ojazdené autá.

"Príslušné smernice totiž sprísňujú pravidlá hry a bude potrebné upraviť dovoz ojazdených vozidiel," konštatoval Vážny s tým, že SR asi bude musieť povoliť dovoz ojazdených áut vo väčšom rozsahu. Ako dodal minister, aj o tomto probléme diskutoval so svojim kolegom z Českej republiky Alešem Řebíčkem.

Na spoločnom stretnutí sa ministri venovali aj cestnému a železničnému prepojeniu automobilových závodov vo svojich krajinách, konkrétne medzi Kia Motors Slovakia a Hyundai Motor Manufacturing Czech. "Tak, aby ich vzájomné napojenie bolo zmysluplné," povedal slovenský minister.

Ministri si okrem toho vymenili skúsenosti s novým českým zákonom ohľadom cestných kontrol, ktorý využíva bodový systém. "U nás ho chceme tiež zaviesť, ale je to pod gesciou rezortu vnútra," komentoval Vážny. V rámci diskusie sa venovali aj problémami spojenými so zavádzaním elektronického mýta v SR a ČR či novému koridoru E, ktorý má spojiť Drážďany a Budapešť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu