Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Miroslav Kalousek dostal cenu ministra financií roka

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek

WASHINGTON - Český minister financií Miroslav Kalousek prevzal vo Washingtone cenu časopisu Emerging Markets pre najlepšieho ministra financií v oblasti strednej a východnej Európy.

"Je to ocenenie úsilia Českej republiky o úspornú fiškálnu politiku," povedal Kalousek. Následne ale dodal, že ak to vývoj ekonomiky bude vyžadovať, budú nasledovať ďalšie ostré škrty. Informoval o tom server iDNES.cz.
      
Ak by sa česká ekonomika v budúcom roku v dôsledku prípadnej celosvetovej krízy vyvíjala podstatne horšie, bude podľa ministra nevyhnutné prijať kroky v príjmovej a výdavkovej oblasti rozpočtu. V prípade príjmov by to podľa neho boli nepriame dane. "V prípade výdavkov by potom bolo potrebné opustiť politiku tupých škrtov a začať s politikou škrtov veľmi ostrých," povedal Kalousek novinárom vo Washingtone.
      
Zároveň dodal, že v súčasnej situácii nie je možné skutočný vývoj ekonomiky v budúcom roku odhadovať. Uviedol ale, že musí počítať so všetkými variantmi vrátane nepriaznivých. "Ak sa tieto varianty stanú realitou, vyšší deficit než plánovaných 3,5 % nie je možný," vysvetlil minister nevyhnutnosť prípadných zásahov do rozpočtu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu