Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Silvester v Tatrách je takmer vypredaný

VYSOKÉ TATRY – Na Silvestra a Nový rok budú tatranské hotely a penzióny plné na prasknutie. A to aj napriek tomu, že ceny za koncoročné pobyty sú v porovnaní s bežnou sezónou citeľne vyššie. Ubytovanie sa ešte dá zohnať v niektorých tatranských hoteloch a penziónoch, skôr však uspejete u súkromníkov v podhorských obciach.

Podľa slov Petra Chudého, šéfa Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry (ZCRVT), najviac hostí príde do Tatier oslavovať Nový rok z Ruska, Ukrajiny a pobaltských krajín. „Teší nás, že je to podľa našich odhadov o čosi viac ako minulý rok,“ podotkol P. Chudý. Hotel Atrium v Novom Smokovci hlási na posledné dni tohto roka takmer 100-percentnú obsadenosť.

„Väčšinu ubytovaných tvoria hostia z Ukrajiny, Ruska a Bieloruska. Máme tu však aj Slovákov a Nemcov,“ uviedol riaditeľ hotela Juraj Biric. Plno hlási aj Hotel Patria na Štrbskom Plese. Tu sú počas Silvestra ubytovaní najmä nemeckí dovolenkári. „Silvester máme bez problémov vypredaný každý rok,“ podotkol riaditeľ Jozef Bendžala. Aj Zamkovského chata (1 475 metrov n. m.) bude na Silvestra plná. „Mám nahlásené dve partie z Bratislavy. Pobyt si rezervovali už začiatkom októbra,“ prezradila chatárka Jana Kalinčíková.

Slabšie je to s obsadenosťou hotelov a penziónov na Vianoce. Tie všetci trávia radšej doma. Kapacity v Tatrách sú obsadené od 30 do 75 percent. „Na Vianoce sme pripravili akciové ponuky. Tie sú určené najmä pre slovenských hostí. Niekoľko ľudí už zareagovalo,“ povedal P. Biric. Vianoce bez turistov zrejme strávia aj na Zamkovského chate. Podľa slov chatárky je štedrovečerný pobyt zatiaľ voľný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu