Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Naložte so svojimi úsporami múdrejšie

Naložte so svojimi úsporami múdrejšie
Naložte so svojimi úsporami múdrejšie

Najmä finančná kríza sa vo veľkej miere pričinila o to, že Slováci za posledné roky nemíňajú toľko peňazí, ako boli zvyknutí. Z obdobia ekonomickej recesie pre mnohých určite vyplynulo aj ponaučenie, že je dôležité vytvárať si finančnú rezervu a zabezpečiť sa tým na horšie časy. Ľudia preto hľadajú možnosti, ako svoje nasporené peniaze čo najvýhodnejšie zhodnotiť, pričom dôraz kladú aj na bezpečnosť uložených úspor.

V súčasnosti ponúkajú finančné inštitúcie na výber z viacerých foriem sporenia. Stále obľúbené sú termínované vklady s viazanosťou na kratšie alebo dlhšie obdobie. Svedčí o tom aj fakt, že ľudia majú na nich odložených  viac ako 10 miliárd eur.

„Zlatá stredná cesta“

Uložiť si svoje zarobené peniaze na termínovaný vklad je možné už na obdobie od
1 mesiaca až po 5 rokov. Práve vklady viazané na obdobie niekoľkých rokov prinášajú oveľa výhodnejšie zhodnotenie ako tie, ktoré sú viazané len na pár mesiacov. Ľudia sa preto pri rozhodovaní mnohokrát vydajú „zlatou strednou cestou“ a zvolia si termínovaný vklad s 3-ročnou viazanosťou. ČSOB v súčasnosti ponúka na tomto type vkladu až 3,5 % ročnú úrokovú sadzbu, ktorá patrí medzi najvyššie na slovenskom trhu.   

Založenie 3-ročného termínovaného vkladu v ČSOB nie je podmienené otvorením žiadneho iného produktu. Otvoriť si ho môže každý, kto sa rozhodne priniesť do ČSOB sumu vyššiu ako 500 €.   

Prvý výnos z 3-ročného termínovaného vkladu od ČSOB majú klienti k dispozícii už po uplynutí 1 roka. Úrok vo výške 3,5 % si môžu vybrať buď v hotovosti alebo si ho nechať previesť na svoj bežný účet. Ak sa tak nerozhodnú, úroky si môžu vybrať kedykoľvek neskôr a bez sankcie.   

Uložené peniaze na termínovaných vkladoch sú chránené prostredníctvom Fondu na ochranu vkladov. 

Viac informácií nájdete na:

http://www.csob.sk/novinka/vynimocna-urokova-sadzba-pre-vase-uspory

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu