Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Apple žaluje Samsung za porušenie patentov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

SAN FRANCISCO - Apple podal prvú žalobu týkajúcu sa porušenia autorských práv na technológie a dizajn svojho tabletu iPad. Americký koncern obvinil juhokórejskú spoločnosť Samsung Electronics, že odkopírovala jeho populárny produkt.

Apple podal žalobu v piatok (15. 4.) na súde v San Jose. Tvrdí v nej, že Samsung vo svojich inteligentných telefónoch Galaxy a tablete Galaxy Tab neoprávnene využíva patentované technológie Apple. Ide o 10 patentov, ktoré využívajú iPhone a iPad. Galaxy Tab sa na trhu objavil vlani a je prvým vážnejším konkurentom iPadu.

"Namiesto toho, aby sa Samsung snažil o vývoj vlastných produktov, rozhodol sa otrocky kopírovať inovatívnu technológiu Apple, typické užívateľské rozhrania a elegantný a typický dizajn produktov a obalov," uvádza sa v žalobe.

Samsung v reakcii na žalobu Apple uviedol, že aktívne odpovie a podnikne primerané právne kroky na ochranu svojho duševného vlastníctva, čím zrejme signalizoval, že môže podať protižalobu za porušenie jeho patentov americkým koncernom. Informoval o tom Financial Times.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu