Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zahrievacie kolo investičnej súťaže o milión a tri luxusné športové automobily začína už v pondelok

XTB Trading Cup
XTB Trading Cup

BRATISLAVA - Spoločnosť X-Trade Brokers pripravila pre všetkých záujemcov o dianie na finančných trhoch novú európsku investičnú súťaž s virtuálnymi prostriedkami, ktorá svojim rozsahom a hodnotnými cenami nemá v histórii obdobu.

Po prvý krát sa bude dať obchodovať takmer odvšadiaľ, nielen prostredníctvom počítača, ale aj mobilnej platformy. Súťaž bude prebiehať v jedenástich krajinách a konečne bude jasné, ktorý národ má investovanie najviac v krvi.

Ako sa zaregistrovať?

Súťaž sa začína 2. mája 2011 a zúčastniť sa jej môže každý občan Slovenskej republiky starší ako 18 rokov. Ostrá registrácia spolu so zahrievacím kolom, v rámci ktorej budú mať súťažiaci možnosť oboznámiť sa s obchodnými platformami a otestovať si „na nečisto“ svoje obchodné stratégie, sa začína už budúci pondelok. Možnosť predregistrácie však existuje už teraz, nájdete ju pod týmto odkazom. Čím skôr sa súťažiaci zaregistrujú a začnú obchodovať, tým väčšiu šancu na výhru majú.

S akými finančnými nástrojmi môžu súťažiaci obchodovať?

Súťažiaci môžu obchodovať až na troch súťažných účtoch s rôznymi typmi inštrumentov. Veľkú obľubu si v posledných rokoch získali okrem akcií taktiež menové páry a komodity, ktoré zažívajú prudké pohyby cien. Osobitnou skupinou finančných nástrojov sú opcie, ktoré dávajú investorom šancu zaistiť sa proti prekvapivým výkyvom cien a detailne si tak prepracovať investičný plán, aby si tak zvýšili šancu na úspech.

Ako sa dozviem výsledky?

V priebehu súťaže budú priebežne zverejňované súhrnné výsledky a štatistiky uskutočnených obchodov na stránkach a facebookovom profile X-Trade Brokers. Zároveň sa budú správy o priebehu súťaže objavovať aj na viacerých internetových serveroch. Priebeh predchádzajúcich investičných súťaží ukázal, že k výhre je možné dospieť najrôznejšími stratégiami a typmi obchodov. Aj z veľkej straty je možné dostať sa na popredné pozície behom viacerých úspešných obchodov. Kontrola priebežných výsledkov tak môže nejednému súťažiacemu priniesť príjemné prekvapenie.

Môžete mi poradiť ako obchodovať?

Situácia na trhoch sa neustále mení a stratégie, ktoré fungovali v minulosti, sa nemusia ukázať ako víťazné. V súčasnosti na trhoch panuje veľmi dobrá nálada, a hlavné akciové indexy, ktoré sú považované za barometer optimizmu investorov, sa nachádzajú na najvyšších úrovniach od roku 2008. Situácia na trhoch ale nie je nemenná. Preto sa nedá dopredu odhadnúť, ktorá stratégia obchodovania bude víťazná. U veľkej väčšiny nástrojov sa však dá špekulovať tak na rast, ako aj pokles, čo umožňuje zarábať aj v časoch negatívnej nálady. Pre prehľad aktuálneho diania na trhoch je pre súťažiacich k dispozícii analytický servis na stránkach X-Trade Brokers, zároveň sa súťažiaci môžu so svojimi otázkami ohľadom súťaže a diania na finančných trhoch pýtať personálu X-Trade Brokers na stránkach openiazoch.sk

Ktoré inštrumenty sú v súčasnosti najzaujímavejšie?

Najviac sú pozitívnou náladou zasiahnuté komoditné trhy, ktoré zdolávajú donedávna ešte nepredstaviteľné hranice. Napríklad ropa sa nachádza na najvyšších úrovniach za posledných 32 mesiacov, zlato dosahuje historických maxím pomaly každý deň, historické maximá atatkujú aj ceny kukurice a neďaleko rekordných úrovní sa nachádzajú taktiež ceny medi a bavlny.

Príležitostí na trhoch je množstvo. V každej skupine investičných nástrojov sa dajú nájsť niektoré s veľkým potenciálom. Keď sa k nim pridá správne zvolená stratégia reflektujúca vývoj na trhu, úspech môže byť bližšie, než sa na prvý pohľad môže zdať. Navyše v súťaži sa obchoduje s virtuálnymi peniazmi a účasť je úplne bezplatná, preto je riziko akejkoľvek finančnej straty nulové. Poďte si tak pre zábavu rozšíriť svoje vedomosti a zoznámte sa zblízka so svetom finančných trhov. Na tých najlepších čaká milión eur, luxusné automobily a množstvo zaujímavých cien.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu