Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

PMÚ prešetruje firmy zapojené do tendra Sociálnej poisťovne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR začal koncom marca tohto roka správne konanie voči spoločnostiam Slovpap Slovakia s.r.o., Ševt a.s., Pap-Pex Slovakia s.r.o. a Xepap s.r.o., pričom dôvodom je možné porušenie zákona o ochrane hospodárskej súťaže.

Ide o možnú dohodu obmedzujúcu súťaž, a to konkrétne v rámci tendra na dodávky kancelárskych potrieb a kancelárskeho papiera vyhláseného Sociálnou poisťovňou. Informovala o tom hovorkyňa úradu Elena Zemková.

Sociálna poisťovňa vyhlásila spomínaný tender na prelome októbra a novembra 2009. Ako vyplýva z vestníka verejného obstarávania, predpokladaná hodnota zákazky bez dane z pridanej hodnoty sa pohybovala v pásme od 3,34 mil. eur do 4 mil. eur. Kritériom na vyhodnotenie ponuky bola najnižšia cena. Rozhodnutie o zadaní zákazky padlo 1. júna 2010 a zmluva mala trvať štyri roky. Celková konečná hodnota bola 2,45 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Doručené ponuky boli štyri. Ako sa uvádza vo vestníku, o zadaní zákazky sa rozhodlo v prospech spoločnosti Xepap.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu