Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Práca s počítačom: Čo je v zamestnaní zakázané?

Surfujete po internetových stránkach, ktoré nesúvisia s vašou prácou? Mali by ste byť opatrní! Podľa Zákonníka práce sa to dá považovať za porušenie pracovnej disciplíny. Zamestnávateľ vám môže udeliť finančnú pokutu, ale aj ukončiť pracovný pomer. Čo by ste si v práci nemali dovoliť a aké sankcie vám za to hrozia?

Keď patríte medzi tých, ktorí s obľubou surfujú počas pracovnej doby po internete, radšej sa tohto zlozvyku zbavte včas. Ak vás šéf pristihne napríklad pri prehliadaní erotických stránok alebo hraní hier, môže vás za to prísne potrestať.

Aké sankcie vám hrozia


Ak ste prichytení pri niektorej z činností, ktoré nepatria do vašej pracovnej náplne, zamestnávateľ z toho môže vyvodiť niekoľko dôsledkov. Považuje sa to totiž za porušenie pracovnej disciplíny. Závisí len od neho, ako bude postupovať. Po prvýkrát ide väčšinou o napomenutie, ale poniektorí vám dokonca môžu siahnuť aj na prémie. Preto je dôležité, aby ste sa takýmto chybám v budúcnosti radšej vyhýbali. Ak však jeho napomenutie neuposlúchnete, môže to zamestnávateľ považovať za hrubé porušenie pracovnej disciplíny, ktoré je postihované okamžitým ukončením pracovného pomeru.

Čo sa nesmie robiť na počítači?


- chatovať
- hrať rôzne počítačové hry
- vybavovať súkromnú poštu prostredníctvom emailu
- návštevovať internetové stránky, ktoré nesúvisia s vašou pracovnou náplňou
- surfovať po erotických stránkach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu