Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

TwoOne môže prísť aj o možnosť získať akcie košického letiska

Košické letisko
Košické letisko

BRATISLAVA - Konzorcium TwoOne, ktoré sa skladá z viedenského letiska, private equity skupiny Penta a rakúskej Raiffeisen Zentralbank, môže prísť aj o možnosť získať akcie košického letiska. V stredu to pred novinármi pripustil minister dopravy Ľubomír Vážny.

Podľa neho totiž nebola splnená odkladacia podmienka získať súhlas Protimonopolného úradu SR (PMÚ), keďže rezort dopravy dostal výzvu až o deň neskôr, 16. augusta 2006. "Sme znepokojení, lebo ministerstvo dopravy bráni ďalšiemu naplneniu privatizačnej zmluvy. Takéto správanie štátu nie je dobrou správou," zdôraznil pre agentúru SITA hovorca Penty Martin Danko.

Podľa ministra má pritom rezort dopravy čas na odvolanie sa k rozhodnutiu PMÚ do stredy budúceho týždňa. "Zatiaľ nehovorím áno, ani nie. Nechávame si čas do stredy budúceho týždňa," povedal Vážny s tým, že problém pri predaji košického letiska hodnotí ako administratívny, na rozdiel od problému pri bratislavskom letisku, kde je problém koncentrácia ako taká.

PMÚ vydal súhlasné stanovisko s kúpou košického letiska 14. augusta 2006, teda deň pred konečným termínom. Rozhodnutie úradu však nie je právoplatné a odvolať sa proti nemu môžu účastníci konania sa voči nemu môžu odvolať do 15 dní od doručenia.

Ako minulý týždeň prezentovali predstavitelia konzorcia, TwoOne je pripravené splniť svoje záväzky z kúpno-predajnej zmluvy o košickom letisku a zaplatiť za akcie. V záväznej ponuke pritom ponúklo konzorcium za akcie košického letiska 900 mil. Sk a peňažný vklad 380 mil. Sk. Podľa januárových vyjadrení predstaviteľov konzorcia, plánované investície na košickom letisku konzorcia mali do roku 2015 predstavovať viac ako 910 mil. Sk, z toho 415,6 mil. Sk mali byť garantované investície.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu