Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Privatizácia letísk: Teraz je to na vláde

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave.
Letisko M. R. Štefánika v Bratislave.

BRATISLAVA - Konzorcium TwoOne nestihlo v stanovenej lehote získať súhlas Protimonopolného úradu (PMÚ). Nesplnilo tak jednu z podmienok dohodnutého predaja 66 % bratislavského letiska. Ministerstvo dopravy už rozhodnutie PMÚ analyzuje. O tom, či štát zmluvu vypovie, však rozhodne vláda.

„Rozhodnutie PMÚ berieme na vedomie, v súčasnosti ho skúmame a analyzujeme. O ďalšom postupe bude rozhodovať vláda,“ povedal hovorca ministerstva dopravy Marián Jánošík. Odmietol však spresniť, či bude kabinet o letiskách hovoriť už na dnešnom rokovaní vlády. Podľa slov hovorkyne vlády Silvie Glendovej zmluva o privatizácii jasne hovorí o ďalšom postupe. Vláde sa otvorila možnosť odstúpiť od privatizačnej zmluvy.

Premiér Fico už naznačil, že TwoOne bratislavské letisko nezíska. Vládny Smer totiž predaj letísk dlhodobo odmieta a je skôr za ich prenájom. Konzorciu Two- One sa však podarilo získať súhlas PMÚ na privatizáciu košického letiska, do ktorého chce investovať viac ako 400 miliónov Sk. Predstavitelia konzorcia veria, že súhlasné stanovisko PMÚ získajú do 19. októbra aj v prípade bratislavského letiska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu