Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Aegon vykázal za prvý polrok čistý zisk 1,29 mld. eur

AMSTERDAM - Holandská poisťovňa Aegon NV vykázala v prvom polroku čistý zisk 1,29 mld. eur, kým v prvej polovici minulého roka hospodárila s čistým ziskom 1,43 mld. eur. Výsledok však prekonal očakávania analytikov, ktorí v priemere odhadovali úroveň 1,12 mld. eur. Prevádzkový zisk poisťovne Aegon bez započítania daní a vplyvu investičných ziskov alebo strát vzrástol v prvom polroku o 67 % na 1,51 mld. eur.

Nárast prevádzkového zisku pripisuje spoločnosť Aegon predaju nového poistenia v USA, Veľkej Británii a na domácom trhu v Holandsku. Taktiež očakáva rast na tranzitívnych trhoch v strednej a východnej Európe. Ako uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Aegon Donald Shepard, poisťovňa zvažuje akvizičné možnosti, v súčasnosti však nevidí žiadnu príležitosť výhodnej akvizície.

Na Slovenskom trhu je skupina Aegon zastúpená dôchodkovou správcovskou spoločnosťou. Dôchodková správcovská spoločnosť (DSS) Aegon, a.s. hospodárila v minulom roku so stratou vyše 317,9 mil. Sk. Výnosy spoločnosti za rok 2005 predstavovali 11,5 mil. Sk a náklady 329,4 mil. Sk.

(1 EUR = 37,356 SKK)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu