Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Canon prestane vyvíjať ďalšie modely klasických fotoaparátov

TOKIO - Japonská spoločnosť Canon sa rozhodla zastaviť vývoj klasických fotoaparátov na filmy a namiesto toho sa plne koncentruje na digitálne modely. Je to ďalší prejav rýchlo klesajúceho významu filmu vo fotografickom priemysle.

Hovorca spoločnosti, ktorá je už teraz najväčším svetovým výrobcom digitálnych fotoaparátov, vyhlásil, že rozhodnutie zmraziť vývoj kompaktov aj zrkadloviek súvisí s poklesom záujmu na trhu. Canon bude zatiaľ pokračovať vo výrobe i predaji existujúcich modelov a konečný verdikt nad ich osudom vydá na základe sledovania trhového dopytu.

Rozhodnutie Canonu nasleduje po podobnom kroku jeho konkurenta Nikon Corp. zo začiatku tohto roka. Nikon oznámil, že prestane vyrábať väčšinu z jeho klasických fotoaparátov, s výnimkou niekoľkých profesionálnych modelov. Medzitým aj Konica Minolta Holdings oznámila, že odchádza z trhu fotografických filmov a klasických fotoaparátov.

Dopyt po klasických fotoaparátoch a filmoch prudko klesol v posledných rokoch, keď rapídne stúpla popularita ich digitálnych nástupcov, ktoré umožňujú fotografovanie bez použitia filmu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu