Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Svetová banka a Microsoft uvádzajú na trh predplatené počítače

WASHINGTON - Medzinárodná finančná korporácia (IFC), investičná divízia Svetovej banky a softvérová spoločnosť Microsoft chcú na základe marketingového úspechu predplatených mobilných telefónov vyskúšať, či sa takýmto spôsobom dá financovať aj predaj osobných počítačov v rozvojových krajinách.

"Snažíme sa pochopiť prečo nie sme úspešní, kým výrobcovia mobilných telefónov sú a našou hypotézou je, že oni prišli s úžasne flexibilným spôsobom získania ich produktov a služieb prostredníctvom predplatenia," povedal Craig Fiebig, generálny riaditeľ divízie rozvíjajúcich sa trhov spoločnosti Microsoft.

Microsoft, ktorý je najväčším producentom softvéru na svete, odhaduje, že na svete je asi 1,37 mld. domácností, ktoré nemajú osobné počítače, takže potenciálna základňa zákazníkov pre predplatené počítače by mohla predstavovať 300 až 400 mil. domácností. Ako skúšobnú krajinu si Microsoft vybral Brazíliu, kde skupina ľudí so stredným príjmom tvorí až 40 % obyvateľstva. "Ak sa nám to podarí tam, tak sa to podarí aj inde, " povedal Fiebig.

Tento týždeň v Brazílii uviedli na trh tisíc počítačov v cene 600 USD, z ktorých spotrebitelia zaplatia od 200 do 250 USD a miestna pobočka banky HSBC Holdings uhradí zvyšok. Namiesto mesačných splátok si užívatelia budú kupovať kupóny, ktoré aktivujú ich počítač až do vyčerpania predplatenej sumy navýšenej o úroky. Medzinárodná finančná korporácia bude kryť riziká tejto komerčnej banky plynúce z variabilných poplatkov užívateľov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu