Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Euro v pondelok kleslo voči doláru na šesťtýždňové minimum

LONDÝN - Euro na začiatku týždňa oslabilo voči americkému doláru na najnižšiu úroveň za šesť týždňov. Investori totiž nakupovali americkú menu v očakávaní prejavu nového guvernéra americkej centrálnej banky Bena Bernankeho. Podľa očakávaní trhu Bernanke tento týždeň naznačí ďalšie zvyšovanie úrokových sadzieb centrálnej banky USA, ktoré podporujú zhodnocovanie dolára.

Naopak euro oslabovalo kvôli očakávaniam, že ekonomické údaje z eurozóny, ktorých zverejnenie je naplánované na tento týždeň, budú horšie než odhaduje trh. Investori sa sústreďujú najmä na predbežný údaj o hospodárskom raste Nemecka za posledný kvartál minulého roka, ktorý krajina zverejní v utorok. Podľa očakávaní správa ukáže, že rast nemeckej ekonomiky v posledných troch mesiacoch vlaňajška spomalil na 0,2 %.

Do 10:57 GMT euro voči doláru oslabilo o 0,11 % na 1,1887 USD/EUR. Naposledy kleslo euro voči doláru na podobnú úroveň začiatkom januára, kedy zaznamenalo 1,1882 USD/EUR. Dolár posilnil aj voči japonskému jenu, a to o 0,25 % na 118,2 JPY/USD.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu