Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Obchodné reťazce lákali zákazníkov na klamlivé zľavy

BRATISLAVA - Niektoré obchodné reťazce v Bratislavskom kraji nás stále klamú. Obchodná inšpekcia zistila, že pri výpredajoch opäť porušili predpisy, za čo im hrozia miliónové pokuty. Najviac nedostatkov odhalila Slovenská obchodná inšpekcia pri nepravdivých informáciách o cenách a propagovaných tovaroch v letákoch.

„Vo viacerých reťazcoch informácie o znížení cien na začiatku roka budili dojem, že cena pred výpredajom bola vyššia,“ povedal šéf bratislavských inšpektorov Ľudovít Opálka. Napríklad v Tescu na Lamačskej ceste bola pôvodná cena mikrovlnky Sencor 899 korún a predávali ju za akciovú cenu 1 299 korún s klamlivým označením, že ide o 50-percentnú zľavu. V Hypernove bola pôvodná cena korčulí 1 999 Sk a počas akcie ich ponúkali za vyššiu cenu 2 198 Sk. Reťazcom za tieto zistenia hrozí pokuta do 2 mil. Sk.

Klamlivú reklamu zistili v Hypernove, tento obchodný reťazec uvádzal v letákoch osem druhov tovarov výpočtovej techniky a textilu, ale v obchode nemali ani kus. Hovorkyne týchto dvoch reťazcov nás informovali, že o žiadnych mimoriadnych zisteniach inšpekcie nevedia. „V porovnaní s minulým rokom sa reťazce mierne polepšili, najviac Carrefour, kde sme pri 154 kontrolovaných cenách zistili len jednu nesprávnu,“ dodal Opálka. V bratislavskom Hornbachu ani v januári tohto roku - rovnako ako v roku 2005 - inšpekcia pri výpredaji nezistila nedostatky v predaji tovaru ani v označovaní tovaru cenami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu