Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Aj policajti prišli darovať krv

Zobraziť galériu (3)

KOŠICE - Valentín sa natiahol až po Jaromíra. Už desiaty ročník Valentínskej kvapky v Košiciach sa totiž skončil až včera. Hoci celoslovenské čísla darcov ešte nie sú k dispozícii, v metropole východu sú spokojní. Na najväčšej transfúzke počas 18 dní odobrali krv 1 207 zamilovaným (vlani ich bolo tisíc), z ktorých vyše 300 je prvodarcov.

Tlačenicu v čakárni včera spôsobilo najmä 45 mladých policajtov. Strážmajster Andrej Peťo (20) z Humenného prišiel darovať krv už po tretíkrát a ako sa priznal, je veľmi zamilovaný: "Svoju Janku ľúbim nadovšetko!" Spoločnosť mu robila rovnako v rovnošate Marieta Presuľová (23), ktorá krv darovala už piatykrát! Študenti tejto Strednej odbornej školy Policajného zboru v Košiciach pritom chodia darovať krv pravidelne štvrťročne.

"Hoci rozbeh bol pomalší, postupne sa pri odberoch striedali viaceré školy. Na Popolcovú stredu sme mali dokonca až 160 darcov a ani neskôr ich počet denne neklesol pod stovku. Nechýbali ani zamilované páriky, ale určite zavážila hlavne úcta k druhým, ktorí nutne potrebujú krv," potešila sa primárka transfúzky vo Fakultnej nemocnici L. Pasteura Jitka Mačalová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu