Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Po kapra stačí zájsť k fontáne!

Voda je ľadová,  prihrievajú ju. Zobraziť galériu (4)
Voda je ľadová, prihrievajú ju.

POPRAD - Nevšednú atrakciu majú v predvianočnom Poprade. Pre kapra môžete zájsť do obchodu, ale nádherných šupináčov nájdete aj v najväčšej mestskej fontáne pred evanjelickým kostolom.

Samozrejme, nejde o žiadnu zázračnú fontánu. "Vymysleli sme to ako atrakciu," povedal organizátor Popradských Vianoc 2004 Ján Bendík. "Osobne neviem o tom, že by sa ešte niekde kapry predávali z fontány." Domovom rýb však nie je Poprad, ale neďaleký Svit, kde ich chovajú vo viacerých rybníkoch. Ráno ich vozia do Popradu, večer naspäť do Svitu.

Voda v mestskej fontáne je celkom ľadová, takže kaprom ju trochu prihrievajú vodou z cisterny. "Idú na odbyt," povedal predavač Marián Mlynarčík (22). "V nedeľu a v pondelok sme ich predali spolu šesťdesiat kusov."

Kilogram kapra z fontány stojí 109 korún. Pri nevšednom rybníku sa pristavujú desiatky Popradčanov aj návštevníkov mesta, ktorí v obchodoch a vo vianočných stánkoch na námestí dokupujú posledné darčeky či dobroty na štedrovečerný stôl. Na popradskom námestí sa dajú kupiť aj stromčeky. Tie však majú podstatne menší úspech ako kapry z fontány.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu