Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Pes Mayo budí rešpekt

Mayo je mimoriadne silný a obratný pes, ktorý sa osvedčuje najmä v nočných uliciach.
Mayo je mimoriadne silný a obratný pes, ktorý sa osvedčuje najmä v nočných uliciach.

LEVOČA - Starobylé mesto Majstra Pavla je pre turistov aj domácich bezpečnejšie. Prispieva k tomu moderný kamerový systém s plazmovou obrazovkou, ale aj zdatný nemecký ovčiak Mayo.

Kamerový systém má Levoča od polovice októbra. "Zatiaľ naše kamery pokrývajú južnú a východnú časť Námestia Majstra Pavla, Vysokú ulicu a Ulicu G. Hermana," povedal náčelník levočských mestských policajtov Peter Hromjak.

"V budúcom roku už budú kamery pokrývať celé námestie a aj ďalšie ulice." Policajti majú turisticky najexponovanejšie miesta ako na dlani. "Zatiaľ sme tu zaznamenali viacero prípadov vandalizmu, pitia alkoholu na verejnom priestranstve či váľanie smetných nádob," povedal Hromjak. "Naši policajti mohli okamžite zasiahnuť."

Ďalším strážcom Levoče je dvaapolročný nemecký vlčiak Mayo. Mestskí policajti ho kúpili od štátnych za 12 000 korún. Investícia do "živej techniky" sa im oplatila.

Mayo je mimoriadne silný a obratný pes, ktorý sa osvedčuje najmä v nočných uliciach. Rešpekt však budí najmä v okolitých osadách a na sídliskách, kde žijú menej prispôsobiví občania. "Všetci pri príchode Maya stoja v pozore," opísal štandardnú situáciu náčelník Hromjak.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu