Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Nadišiel čas Dušičiek

Zobraziť galériu (5)

VÝCHODNÉ SLOVENSKO - Cintoríny sú už pripravené na nával. Počas troch dní sa zaplnia množstvom ľudí. Na Dušičky budú spomínať na svojich blízkych aj tisícky obyvateľov východného Slovenska.

Košické cintoríny zažili prvý nápor už včera. Pred cintorínom na Rastislavovej ulici sa vytvárali zápchy. Vodiči nemali kde zaparkovať. Podobne to vyzeralo aj v Prešove a v ďalších východoslovenských mestách. "S parkovaním je už tradične obrovský problém. Ťažko sa tomu možno vyhnúť. Jediná rada pre vodičov znie - rešpektujte pokyny polície," hovorí Anton Balčák, riaditeľ prešovských Technických služieb, ktoré cintoríny spravujú.

Hliadky mestskej polície budú dohliadať aj na prípadné krádeže. "Nájdu sa aj takí necitliví ľudia, ktorí ukradnú kyticu z cudzieho hrobu a potom ju predávajú pred bránou, prípadne dajú na hrob svojho blízkeho. Tento rok si na to budeme dávať mimoriadny pozor," ubezpečuje Anton Balčák.

Tí poctiví si môžu kytice vybrať z bohatej ponuky predavačov postávajúcich pred vchodmi na cintorín. "Lacné sú najmä chryzantémy. Tých tohto roku vyrástlo mimoriadne veľa," vysvetľuje pani, ktorá si takto privyrába k dôchodku. "Pri cintoríne sú trochu drahšie ako na trhovisku," pripúšťa. Ide zrejme o daň za zábudlivosť.

Správcovia cintorínov mysleli aj na ľudské potreby návštevníkov, a preto na väčšine z nich sa objavili aj prenosné WC.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu