Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nosiči mierili na Solisko

Na štvorkilometrovej trase niesli svoj náklad muži aj ženy Zobraziť galériu (4)
Na štvorkilometrovej trase niesli svoj náklad muži aj ženy

VYSOKÉ TATRY - Milan Marhan z Prahy a Lenka Lackovičová z Kamennej chaty v Nízkych Tatrách zvíťazili na víkendovej súťaži horských nosičov Sherpa rally vo Vysokých Tatrách.

Svoje sily a schopnosti v čo najrýchlejšom čase vyniesť náklad od Liečebného domu Solisko po Chatu pod Soliskom si vyskúšalo 63 mužov a žien. Príslušníčky nežného pohlavia niesli 20-kilogramový, muži 60-kilogramový náklad brikiet na kúrenie. Štvorkilometrový úsek turistického chodníka najrýchlejšie prekonal Milan Marhan z Alpinistického klubu Praha. Súťažnú trasu prekonal za 1 hodinu, 9 minút a 29 sekúnd. V kategórii žien si najlepšie počínala Lenka Lackovičová z Kamennej chaty v Nízkych Tatrách. Svoj náklad vyniesla za 52 minút a 43 sekúnd.

Podujatiu prialo aj počasie. V dolinách sa síce držala hustá hmla, no tatranské štíty sa kúpali v slnečných lúčoch. "Som rád, že sa súťaž vydarila a mohli sme tak osláviť aj 60. výročie vybudovania Chaty pod Soliskom," povedal organizátor súťaže a chatár na uvedenej chate Milan Štefánik. Najstarším účastníkom súťaže bol chatár z "Reinerky" Peter Petras (62).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu