Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Zlodeji: Za zničený kanál 250 korún!

Kradnú nielen poklopy šachiet, ale vykopávajú i liatinové skruže.
Kradnú nielen poklopy šachiet, ale vykopávajú i liatinové skruže.

LÚČKY - Nočnou morou sa stali pre hrádzu Zemplínskej šíravy zlodeji. Takmer všetky liatinové poklopy šachiet z hrádze už ukradli. To ich však neuspokojilo, a tak začali rozsekávať betón a vyberajú i šachtové liatinové skruže.

Juhozápadná hrádza je dlhá 5,1 kilometra a tieto šachty sú na každých 50 metroch. Za posledný týždeň zmizlo už 15 skruží.

"Jeden liatinový poklop váži asi dvadsať kíl, skruže 30. Zlodeji tak získajú 50 kíl zliatiny z jednej šachty. Podľa mojich informácií za kilo dostanú 5 korún. Jeden zničený kanál im tak vynesie 250 korún. Nám však spôsobia obrovské problémy," konštatuje František Hura, hrádzny z juhozápadnej hrádze na Zemplínskej šírave.

Na hrádzi je približne 70 šachiet a všetky sú už poškodené. Teoreticky to znamená, že zlodeji už odvliekli 3 tony zliatiny. "Ešte šťastie, že betón sa v zberných surovinách nevykupuje. Inak by nám zmizol i ten. Nemáme šancu chrániť sa proti zlodejom. Každý jeden prípad hlásime polícii, no páchateľ je zatiaľ neznámy," spresňuje F. Hura a dodáva:

"Máme tu i rôzne kovové sondy. Keďže majú kovové klobúčiky, miznú i tie. Klobúčik váži síce iba pol kila, no keď ich nazbiera 20, zarobí si."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu