Utorok4. jún 2024, meniny má Lenka, zajtra Laura

Vlastný dom prerástol o dve hlavy!

PSIARE - Napohľad obyčajná rodinka, no iskrí kurióznymi nápadmi. Ráchelovci zo Psiar, časti Hronského Beňadika, si v záhrade zasadili korbáč z vŕbového prútia. To im však nestačilo, a tak si na dvore postavili zmenšenú kópiu ich rodinného domu.

"Korbáč uplietla pred piatimi rokmi z ôsmich prútov manželkina starká. Po Veľkej noci, keď si už splnil úlohu, sme ho zasadili do záhrady. Rastie z neho zvláštny stromček s kmeňom vysokým 1,2 metra a hrubým asi päť centimetrov. Dnes ho tvorí už iba päť prútov, niektoré som totiž povyberal, lebo hnili," prezrádza o svojom zvláštnom "stromčeku" Daniel Ráchela (39). Korbáč vždy pred veľkonočnými sviatkami ozdobujú pestrofarebnými stuhami.

Pozornosť návštev u Ráchelovcov však púta aj kópia ich domu na dvore. Otec rodiny, zručný stolár, ho postavil z preglejok pre deti ako skrýšu a najčastejšie sa tu hráva druhák Kristián (8). Pretože D. Ráchela je riadne chlapisko a meria takmer dva metre, s úsmevom poznamenáva, že vlastný domček vysoký 1,6 metra prerástol o dve hlavy...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu