Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Policajti v nových uniformách

Zobraziť galériu (2)

TRENČÍN - Trenčianski mestskí policajti sa majú na čo tešiť. Už od leta začnú dostávať nové uniformy. Do konca roku 2006 by malo po meste chodiť 59 "vyfešákovaných" strážcov zákona.

Asi rok budú policajti chodiť oblečení v dvojakých uniformách. Časť ich bude nosiť už nové, ktoré spĺňajú zákonné podmienky, a časť si bude stále obliekať svoje staré uniformy. Prvé rovnošaty by malo 9 policajtov dostať už v lete.

Uniformy, ktoré nosia teraz, sa od zákonom stanovených, ktoré budú jednotné pre všetky mestské polície na Slovensku, líšia najmä vo farbe. "Naše staré sú čierne, nové budú tmavomodré a čiapka bude mať hore čierno-biely šachovnicový pás," povedal náčelník trenčianskej mestskej polície František Országh. Policajtom pribudne aj kravata, ktorú doteraz nenosili. Uniformy na zimu, jeseň a na jar pre všetkých 59 policajtov budú stáť mesto asi pol milióna korún. "Nebude to až také strašné," vyjadril sa k cene náčelník. Mestskí policajti sa na uniformy tešia. "Vyzerajú dobre," povedal jeden zo strážcov zákona.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu