Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Čakali dcérku, prišla aj s dvoma chlapčekmi

Prvé tohtoročné trojčatá na Slovensku sa narodili v Martine.
Prvé tohtoročné trojčatá na Slovensku sa narodili v Martine.

MARTIN - Krásne a zdravé trojčatá. Ako prvé tohtoročné na Slovensku sa 7. januára narodili Svetlane Kopincovej (27) z Turčianskych Teplíc v martinskej fakultnej nemocnici.

Zatiaľ sú v inkubátore pod dohľadom zdravotného personálu. Rodina Kopincová veľmi túžila po dievčatku. Ich sen sa splnil. Nečakali však, že to budú trojčatá - dievčatko prišlo na svet aj s dvoma chlapcami.

Najprv sa narodila Svetlanka z hmotnosťou 2 260 gramov a po nej dvaja chlapci Marko - 2 100 g a Tomáš - 2 240 g.

"Som šťastná, že sa nám narodili zdravé trojčatá a medzi nimi aj vytúžená dcérka," hovorí Svetlana Kopincová. Otec detí je momentálne vo Francúzsku. Tam pracuje, aby uživil rodinu.

"Ešte v ten deň som mu volala a narodenie trojčiat ho veľmi potešilo. Sľúbila som, že mu ihneď pošlem fotku," vraví mamička Svetlana. Šťastný otec bude môcť deti vo svojom náručí počičíkať koncom mesiaca, keď má prísť domov. Podľa primárky novorodeneckej kliniky Jany Hudecovej pôrod cisárskym rezom bol bez komplikácií.

Rodinka to nebude mať ľahké. Bývajú v rodinnom dome u rodičov Svetlany. V dome býva aj Svetlanina sestra s manželom a deťmi. Keď o dva týždne príde mamička z nemocnice domov, spolu ich bude 14.

Ako povedala, materský príspevok nebude veľký, ale verí, že sa im podarí vyžiť. Mladá rodinka má doma ešte dvoch synov Jožka (7) a Mirka (8), o ktorých sa teraz stará babička. Obaja chlapci sa už na trojčatá veľmi tešia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu