Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Slováci pijú viac pálenky

Za prvých 7 mesiacov tohto roku klesla spotreba piva o 16 percent.
Za prvých 7 mesiacov tohto roku klesla spotreba piva o 16 percent.

NITRA - Nitra už tento mesiac prestane byť jednou zo slovenských pivovarských veľmocí. Milovníci horkého moku však oň neprídu, varenie piva presunú do Hurbanova a Rimavskej Soboty. O prácu príde asi 240 ľudí.

"K nepopulárnej reštrukturalizácii spojenej s prepúšťaním nás pritlačili prudké daňové zaťaženie, rastúce výrobné náklady i to, že ľudia pijú menej piva. Za prvých 7 mesiacov poklesla na Slovensku jeho spotreba o 16 percent," vysvetľuje hovorca spoločnosti Heineken Slovensko, a. s., Peter Švec.

K poklesu pitia piva možno prispelo aj to, že pri zvyšujúcich sa životných nákladoch mnohí, najmä na vidieku, uprednostňujú pred pivom domácu pálenku.

"Prepustení zamestnanci dostanú nadštandardné odstupné a ponúkli sme im už možnosť pracovať v Hurbanove, vzdialenom asi 60 kilometrov, s tým, že ich tam budeme bezplatne voziť.

Ľuďom, ktorí ostanú bez práce, pomôžeme hľadať novú," dodáva Švec. Vladimír Kolienek, zastupujúci zamestnancov, sa nechcel vyjadriť. "Nechcem predčasným vyjadrením ublížiť zamestnancom," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu