Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V telocvični majú lezeckú stenu

Výhodou steny je, že lezenie na nej, si nevyžaduje mimoriadnu fyzickú kondíciu.
Výhodou steny je, že lezenie na nej, si nevyžaduje mimoriadnu fyzickú kondíciu.

HRONSKÉ KĽAČANY - Žiaci a učitelia Základnej školy v Hronských Kľačanoch pri Leviciach sa cez víkend blysli hneď dvakrát. Originálnou výstavkou zdravých jedál a tým, že ako v prvej základnej škole na Slovensku sprístupnili v telocvični lezeckú boulderingovú stenu.

"Zdravými maškrtami chceme verejnosti ukázať, že dnes, keď sa veľa hovorí o civilizačných chorobách, môžeme jesť aj stravu, ktorá je zároveň nápaditá i chutná," hovorí učiteľka Andrea Štipková.

Medzi dobrotami na prehliadke zdravých jedál bolo okolo 30 druhov gastronomických lahôdok - veselá nátierka, mrkvové trojuholníčky, nepečená jablková torta, čokoládové prasiatka či zákusok z kyslého mlieka a hodiny pani sovy. Najväčšiu pozornosť pútali ovocné banánové lodičky.

"Lezeckou boulderingovou stenou zasa chceme ponúknuť žiakom, ale aj deťom a dospelým zo širokého okolia, po celý rok netradičnú formu pohybu. Ten je pri správnej výžive rovnako potrebný," povedal riaditeľ školy Miloš Mozdík.

"Výhodou steny (nazvanej podľa amerického mesta) je, že lezenie na nej, u nás čoraz populárnejšie, si nevyžaduje mimoriadnu fyzickú kondíciu a každý si môže náročnosť prispôsobiť podľa svojich síl," dodal lezec Pavol Tomka zo Zlatých Moraviec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu