Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Denne prejde až 10 kilometrov

Vladimír Adamčík:
Vladimír Adamčík: "Za posledných osem mesiacov som schudol 10 kíl."

NITRA - Originálny nápad priniesol ovocie. Na Mestskom úrade v Nitre vlani zamestnali doručovateľa listov, aby ušetrili peniaze na poštovnom. A naozaj - za rok mesto ušetrilo na posielaní korešpondencie 600-tisíc korún.

"Výdavky na poštovné boli obrovské, preto sme zriadili pracovnú funkciu mestského doručovateľa. Za rok, od vlaňajšieho augusta, sme tak ušetrili asi 800-tisíc. Po odrátaní nákladov na mzdu a dopravu doručovateľa nám ostalo čistých 600-tisíc Sk," hovorí Jozef Korec z mestského úradu.

Doručovateľ Vladimír Adamčík (51) zvyčajne dopoludnia roznáša listy do úradov a podnikov, popoludní a večer, najneskôr však do 20. hodiny, do súkromných bytov. Denne prejde pešo 7 až 10 kilometrov. Vzdialenejšie trasy, napríklad na väčšie mestské sídliská, absolvuje autobusom. "Už o pár mesiacov som schudol 10 kíl, je to fuška. Kondične športujem, inak by som to nezvládol," smeje sa štíhly päťdesiatnik.

Väčšina ľudí túto službu mesta prijala s radosťou, lebo po doporučené zásielky alebo listy určené do vlastných rúk nemusia chodiť na poštu. "Výhrady mal len istý pán, ktorý si neželal, aby som ho večer rušil," hovorí V. Adamčík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu