Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Superjachta za 240 miliónov

Zobraziť galériu (5)

BRATISLAVA - Už je na vode! Vyše roka trvala rekonštrukcia luxusnej superjachty. Do bratislavskej Lodenice ju priviezli s menom Golden Eyes (Zlaté oči). Dnes už má nové meno.

Superjachta sa volala podľa filmu o agentovi Jamesovi Bondovi. "To meno tu nahlas nehovorte," zahriakol nás Roman Klementis, konateľ Slovenskej plavby a prístavov Lodenica. Vzápätí pokračoval. "Pred rokmi ju vyrobila lodiarska firma v Nemecku. Počas vykladania na veľtrhu v Düsseldorfe spadla zo žeriavu na zem. Z metrovej výšky. Keď sa to kupec dozvedel, tak zrušil kúpu. Odvtedy ju nikto nechcel," povedal Klementis. Chýr o páde jachty sa medzi lodiarmi rýchlo rozniesol. V kúte lodenice stála šesť rokov. Kupci sa obávali, že im neprinesie šťastie, lebo je prekliata. Lodenica, ktorá neskôr skrachovala, jachtu aspoň prenajímala filmovej spoločnosti. "V jej interiéri sa údajne nakrúcal aj zatiaľ posledný film o Jamesovi Bondovi. Odtiaľ pochádzal jej názov, ako aj ornamenty v interiéri v tvare zlatého oka," hovorí Klementis.

Jachtu pred časom konečne kúpila nemecká charterová spoločnosť. Dostala meno Lady Z II. Na kompletnú rekonštrukciu ju previezli do Bratislavy. Vyše roka na nej pracovalo 40 robotníkov. Už o pár mesiacov ju naložia na nákladný čln a prevezú do rumunského prístavu Konstanca. Odtiaľ vypláva v celej svojej kráse na more.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu