Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Petržalský panelák má svoju vlastnú internetovú stránku

Marcel Slávik a jeho panelák na Rovniankovej 14.
Marcel Slávik a jeho panelák na Rovniankovej 14.

BRATISLAVA - Dom na Rovniankovej ulici č. 14 je iný ako ostatné petržalské paneláky. O tom, čo sa v ňom deje, sa dozvedia ľudia na celom svete. Má totiž svoju webovú stránku na internete!

Pýtate sa, načo je jednému petržalskému paneláku webová stránka? Napríklad na zháňanie vŕtačky! V diskusnom fóre totiž nájdete aj tento príspevok: "Dobrý deň, susedia. Som nový nájomník, pokazila sa mi príklepová vŕtačka a musím vyvŕtať ešte asi 5 maličkých dier. Bol by niekto ochotný požičať mi na hodinu vŕtačku?"

Zaujímavá myšlienka vznikla v domovej samospráve, správcom stránky www.rovniankova14.sk je jej člen Marcel Slávik. "Chceli sme sa prezentovať nielen smerom von, ale aj zlepšiť komunikáciu v dome," hovorí. Na stránke nájdete okrem histórie vežiaka či obrazovej galérie domu a okolia aj aktuálne informácie, dokumenty týkajúce sa správy domu, či zápisnice z domových schôdzí.

"V našom dome sme vybudovali vlastnú počítačovú sieť, každý jeden byt má možnosť pripojenia na internet. Momentálne je na internet pripojených 35 obyvateľov," hovorí M. Slávik. Jeho plány do budúcna nie sú pritom vôbec skromné. "Zabezpečiť sledovanie diania v dome naživo!" plánuje. "Žiadnu reality show, ale skôr kvôli bezpečnosti," dodáva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu