Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Na križovatke usmrtil jedného človeka a ďalších dvoch vážne zranil

Vodič, ktorý túto nehodu spôsobil, pôjde na 10 mesiacov za mreže.
Vodič, ktorý túto nehodu spôsobil, pôjde na 10 mesiacov za mreže.

BRATISLAVA - Jeden mŕtvy, dvaja vážne zranení. Taká bola bilancia nehody z 15. októbra 2003 na križovatke Miletičovej a Záhradníckej ulice. Realitný maklér Augustín H. (28), ktorý nezvládol riadenie svojej octavie a vletel do hlúčika chodcov, pôjde za to na 10 mesiacov za mreže!

Rozhodol o tom senát Krajského súdu v Bratislave. Zároveň zamietol odvolanie obžalovaného a potvrdil správnosť verdiktu prvostupňového súdu. Podľa slov predsedu senátu, trest je na spodnej hranici zákonom stanovenej sadzby a možno ho dokonca považovať za mierny.

Obhajca obžalovaného Peter Vačok pritom navrhoval zrušiť nepodmienečný a uložiť mu skôr dlhší podmienečný trest. Nestalo sa tak. Tragická nehoda sa stala na pravé poludnie na križovatke frekventovaných bratislavských ulíc. Augustín H. vtedy v snahe vyhnúť sa zrážke s autom, ktoré pred ním zabrzdilo, strhol volant svojej octavie na chodník a vletel do hlúčika ľudí. Jeden starší muž v nemocnici zraneniam podľahol. Ďalšie dve osoby boli zranené ťažko a dodnes majú zdravotné problémy.

Obžalovaný pred konečným rozhodnutím síce vyjadril ľútosť poškodeným a príbuzným obete, tí však trvali na nepodmienečnom treste odňatia slobody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu