Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Spaľovňu zachránili pred skazou!

BRATISLAVA - Hasiči zachránili jedinú bratislavskú spaľovňu pred katastrofou! V piatok podvečer tu v zásobníku začal horieť komunálny odpad a hrozilo, že popolom ľahne aj mnohomiliónové technologické zariadenie "smetiarne".

Bezmála štyri desiatky hasičov však s vypätím všetkých síl nedovolili ohňu, aby poškodil elektrické rozvody a technologické zariadenia spaľovne. "Na likvidáciu požiaru sme nasadili 35 mužov," povedal veliteľ zásahu Pavol Mikulášek. Postupne sa rozhorelo niekoľko desiatok ton odpadu a hrozilo, že oheň poškodí elektrické rozvody a technologické zariadenia spaľovne. "Požiar sa nám podarilo dostať pod kontrolu až v sobotu ráno. Prevádzka spaľovne bola postupne obnovená. Prednostne sa spaľoval odpad, ktorý by mohol byť zdrojom ďalšieho prípadného požiaru," dodal Mikulášek s tým, že v sobotu hasiči termokamerou kontrolovali situáciu vo vnútri spaľovne a boli pripravení zasiahnuť, keby sa požiar opäť rozhorel.

Oheň vznikol pravdepodobne z iskier, ktoré do spaľovne priviezlo smetiarske auto. Pri vysýpaní odpadu sa dostalo k tlejúcemu odpadu viac kyslíka a zadná časť auta začala horieť. Predbežnú škodu na aute odhadli na 300-tisíc korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu