Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hurá! Máme tu babie leto!

SLOVENSKO - Babie leto je tu! Jeseň môže byť naozaj nádherná. Posledné dni sú toho skutočným dôkazom. Slnečné počasie láka ľudí do prírody. Každý chce využiť dotyk teplých lúčov slnka, ktoré nás budú zohrievať niekoľko nasledujúcich dní.

"Pekné slnečné počasie vydrží minimálne do štvrtka. Cez deň môžeme očakávať teploty od 20 do 25C," hovorí meteorológ Peter Jurčovič. Jediným problémom budú hmly, ktoré sa na niektorých miestach udržia po celý deň. Pranostiky našich predkov majú na toto počasie vysvetlenie: O svätej Brigite býva hmla na úsvite alebo: Brigita svätá, na hmly bohatá.

Koncom týždňa sa však počasie zmení. "Pri zamračenom alebo hmlistom počasí bude teplota len asi 15 stupňov, v noci od 5 do 10C," predpovedá Jurčovič. V piatok sa už počasie pokazí úplne. "Vďaka" pribúdajúcej oblačnosti od západu treba na severe územia rátať s prehánkami.

"Cez víkend bude oblačno s prehánkami a teplotami od 10 do 15 stupňov, v noci od 8 do 12C," dodáva Jurčovič. Október už býva studený, ale nikdy nie je hladný. Táto múdrosť starých otcov sa potvrdila aj tento rok: jeseň nás štedro obdarúva plodmi lesov, sadov a viníc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu