Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Vrátili sa na pôžičku!

Starosta Pavol Gášpár
Starosta Pavol Gášpár

BRZOTÍN - Vidinu práce a zárobku vystriedal smútok. Dvaja nezamestnaní Brzotínčania Jozef O. (38) a Róbert V. (25) sa s partiou hudobníkov vybrali do Dánska. Žiadnu robotu si však nenašli a peniaze sa im rýchlo minuli. Nebyť starostu tejto obce pri Rožňave, nočnú moru zo Škandinávie by mali ešte stále!

"Asi mesiac si zarábali v Čechách a za ušetrené korunky sa pobrali do Kodane. Keď si prácu nenašli ani po niekoľkých dňoch, ocitli sa vo finančnej tiesni," potvrdil starosta Pavol Gášpár, ktorý im pomohol. Aj preto, lebo v obci majú vyše 30-percentnú nezamestnanosť a snahu hľadať si robotu podľa neho treba oceniť.

Spojil sa s našou ambasádou v Dánsku a návrat Brzotínčanov domov nabral rýchly spád: "Zvolal som poslancov a mužom, z ktorých starší je živiteľom dvoch detí, sme poskytli na cestu domov dokopy 19-tisícovú pôžičku." S príbuznými "cestovateľov" spísali zmluvy a tí sa dlh zaviazali vrátiť v 500-korunových mesačných splátkach. "Dánov" sme v Brzotíne nenašli. Doma sa totiž dlho nezohriali, údajne si opäť išli hľadať prácu!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu