Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Milanka zabila elektrina!

Jedna z posledných fotografií malého Emilka.
Jedna z posledných fotografií malého Emilka.

SKALICA - Už nikdy neotvorí svoje krásne modré oči Skaličan Milanko R. (1,5). V sobotu ráno ho zabila elektrina z pokazeného ohrievača. Ten prišiel Milankovej mame Petre opraviť dôchodca Pavel S. (65). Zrejme ho zapol bez toho, aby naň predtým dal naspäť ochranný kryt. Mama Milanka je na dne. Chystá sa pochovať už svojho druhého syna!

"Nespamätám sa z toho. Pred 3 rokmi som po pôrode prišla o prvého synčeka a teraz zomrel aj Milanko," plakala krehká blondínka. Zostala jej už iba dcéra Nikolka (5). V ubytovni na okraji Skalice bývala Petra R. s dvomi malými deťmi väčšinou sama. Jej manžel pracuje v Írsku a domov, podľa ľudí, chodí zriedka.

"Chcela som v byte zakúriť na elektrickom ohrievači, ale sa pokazil. Otec mi povedal, že pozná šikovného opravára, dôchodcu. Zavolala som ho. Kým opravoval ohrievač, ja som behala od sporáku v kuchyni do kúpeľne k práčke. Deti sa hrali. Elektrikár potom vyšiel na chodbu k elektrickým rozvodom a Milanko sa chytil ohrievača. Vtedy muž zapol prúd..." vzlyká žena. Jej synčeka oživovali lekári hodinu a pol, ale už mu nepomohli. "Bola to chyba elektrikára! Prečo ohrievač pred tým, ako doň pustil prúd, nezakryl?!" pýta sa matka.

V šoku sú aj susedia. "Bol to krásny chlapček. Je to tragédia," povedal starší pán. "Je to aj chyba matky. Mala dieťa strážiť," myslí si suseda.

Tragédia zlomila aj Pavla S. "Zosypal sa. Príbuzní ho musia strážiť, aby si nesiahol na život," povedala suseda. Polícia trestné stíhanie ešte nezačala. "Vec preverujeme ako podozrenie z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Až vyšetrovanie ukáže, či bude obvinená konkrétna osoba," povedal trnavský policajný hovorca Martin Korch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu