Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Poznáme výhercov súťaže s filmom Ona

Ona Zobraziť galériu (13)
Ona (Zdroj: ITA film)

Topky.sk v spolupráci so spoločnosťou Itafilm pre vás pripravili súťaž s filmom Ona režiséra a scenáristu Spikea Jonzea, ktorý dostal za pôvodný scenár k filmu Cenu Akadémie.

Spike Jonze tentokrát prináša ​​odlišný pohľad na vzťahy v modernom svete. Ona je film, ktorý prekvapí netradičným pohľadom na povahu lásky. Dej sa odohráva v blízkej budúcnosti a ústrednou postavou je nesmelý Theodore Twombly. Rozpad dlhoročného vzťahu mu zlomí srdce a preto hľadá rozptýlenie v supermodernom počítačovom programe. Do jeho života tak vstupuje “Samanthaˮ, vysoko sofistikovaná umelá inteligencia, ktorá je okamžite vrúcna a empatická. Čoskoro sa ukáže jej bezprostredný zmysel pre humor, talent odhaliť pravú podstatu vecí a široký emocionálny rozsah. Len čo je aktivovaná, vyvíja sa rovnako rýchlo, ako ich vzťah s Theodorom. Jonze dodáva, "zo spoločníčky sa stáva priateľka a dôverníčka, ktorá je preňho čoraz dôležitejšia."

Námet filmu nosil Jonze v hlave celé roky. "Tou počiatočnou iskrou," spomína, "bol článok o dopisovaní si s umelou inteligenciou, ktorý som čítal na Internete asi pred 10 rokmi. Prihlásil som sa do programu a napísal ʽAhoj,ʼ a ono to odpovedalo ʽAhoj. Ako sa máš?ʼ. ʽDobre. A ty?ʼ. Vymenili sme si zopár viet a bol som nadšený. Povedal som si ʽSuper, táto vec so mnou komunikuje!ʼ. Hneď potom sa vytratili všetky ilúzie, lebo som si uvedomil, že len kopíruje reakcie, ktoré zaznamenal predtým a že vlastne nejde o inteligenciu, ale o dobre naprogramovaný systém.  To počiatočné nadšenie však bolo vzrušujúce a zostalo vo mne. Začal som sa pohrávať s myšlienkou, aké by to bolo mať vzťah s virtuálnou ʽbytosťouʼ, ktorá by disponovala dokonale vytvoreným vedomím. A postupne sa začal formovať tento príbeh lásky."

V hlavných úlohách sa predstavia Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara a Scarlett Johansson. Snímka Ona bude mať v našich kinách premiéru 27. marca 2014.

 

Zapojte sa do súťaže a traja z vás majú možnosť vyhrať tieto ceny:

1.cena: 2x lístky do kina

2.cena: DVD Adaptácia (r. Spike Jonze)

3.cena: DVD Noc patrí nám (v hlavnej úlohe Joaquin Phoenix)

 

Stačí, ak správne odpoviete na nasledujúcu súťažnú otázku.

V ktorom z týchto filmov nehral Joaquin Phoenix?

1 Sociálna sieť

2 Gladiátor

3 Znamenia

Výhercovia: 

Katarína Morsztynová, Bratislava

Zuzana Figurová, Bratislava

Zuzana Štefániková, Bratislava

Blahoželáme!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu