Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

50 Cent: Môj život nestál ani za 50 centov

Raper 50 Cent
Raper 50 Cent

NEW YORK - Jeho telo prevŕtalo deväť guliek. Išiel do väzenia, potom hneď do nahrávacieho štúdia. Svoj život prispôsobil heslu „Zbohatni, alebo zomri, keď sa o to pokúšaš“. Taká je raperská hviezda 50 Cent (30).

Jeden z najslávnejších raperov planéty sa rozhodol fanúšikom priblížiť svoj život v novej autobiografii. „50 Cent: Díler. Raper. Milionár.“ Už samotný názov knihy prezrádza veľa o jej obsahu. Hip-hopový kráľ v nej opisuje, ako v detstve bojoval o prežitie v uliciach newyorského Queensu. Otca nikdy nepoznal a jeho matka predávala drogy: „Mal som asi sedem rokov, keď ma matka vzala so sebou na ulicu. Bolo to po prvý raz, čo som ju videl obchodovať s drogami.“ O rok neskôr ju zavraždili. Ako desaťročný začal predávať drogy aj sám. „Ten chlap vytiahol skladačku kokaínu. Rozdelil ju na päť dávok a povedal mi, aby som ich predal strýkom a tetám, a aby som mu priniesol naspäť sto dolárov,“ spomína 50 Cent.

Neskôr si kúpil prvú pištoľ a začal žiť na vysokej nohe. Späť do reality ho vrátil atentát, pri ktorom takmer prišiel o život. „V gete je to tak. Ľudia ti začnú závidieť a snažia sa z tvojho úspechu profitovať. Sedel som vo svojom aute. Zrazu som počul jeden výstrel za druhým a začali ma neuveriteľne páliť nohy. Jedna guľka ma zasiahla aj do tváre,“ hovorí raper. Sám seba pritom nevidí ako vzor pre tínedžerov. „Som dôkazom toho, že úspech nie je nemožný,“ dodáva 50 Cent. No ako spomienku na svoj pôvod neustále nosí nepriestrelnú vestu a vozí sa len v nepriestrelnom aute...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu