Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Mamička Andrea Vadkerti: Konečne sa cítim ako žena

Andrea Vadkerti s dcérkou Sophie. Zobraziť galériu (7)
Andrea Vadkerti s dcérkou Sophie.

Jej svet sa krúti okolo bábätka Sophie. Tvrdí, že práve teraz sa cíti viac ženská ako kedykoľvek predtým. Myšlienkami je však aj pri televíznej práci.

Aký bol pôrod? „Užili“ ste si ho?


- Rodila som v súkromnom sanatóriu Koch, chceli sme mať s partnerom istotu, že dostaneme za platené služby adekvátnu starostlivosť. Boli k nám veľmi pozorní, aj vďaka prístupu lekárov a sestričiek si pobyt v nemocnici neviem vynachváliť. Pôrod bol podľa lekárov rýchly, 4-hodinový, epidurálnu analgéziu som využila už iba na krátku chvíľu – pôrodné bolesti som si odtrpela tak ako naše babičky, ale nič neľutujem. Keď mi na bruchu pristál náš balíček šťastia, všetky bolesti v sekunde pominuli. Pri pôrode bol i otecko - aj vďaka nemu sme si užili s úsmevom na perách príchod nášho prvého dieťatka na svet.

Prečo ste dcérke vybrali meno Sophie? Nehnevá sa nikto v rodine, že sa nevolá po starej mame?


- Sophie nám pripadalo ako dôstojné pomenovanie pre malú slečnu. Babičky sa nehnevajú – sú veľmi šťastné a podávajú si ju v perinke ako poklad, varia nám, upratujú. Je to z oboch strán prvé vnúča, tak budeme musieť prihliadať na to, aby nám ju nerozmaznali.

Prečítali ste si veľa kníh o dieťati, alebo máte niekoho v rodine, kto rozdáva dobré rady?


- Manžel si už uťahuje, či si nechcem po prečítaní toľkých kníh a toľkom vysedávaní na internete založiť pediatrickú poradňu. Rada študujem nové veci, počas celého tehotenstva som hltala všetky informácie. Prelúskala som odbornú literatúru z políc kamarátov lekárov aj knihy, bežné články i poradne na internete. Neexistujú zaručené recepty, ani prototyp ideálnej matky či bábätka – každý z nás je iný a najlepším poradcom je materská intuícia.

Je to tak, ako sa hovorí, že narodením dieťaťa začína žena úplne prehodnocovať svoj život?


- Venujem jej momentálne všetok čas, energiu i pozornosť. Je to vyčerpávajúce, ale keď sa na vás hlboko v noci ten malý čert usmeje, vôbec nič vám neprekáža. Sophie je mojím spojencom – zažila som nádherné tehotenstvo a teraz, keď je na svete, sa konečne cítim ako žena. Dokonca si pripadám viac ženská ako kedykoľvek predtým.

Dostávate veľa darčekov? Vy alebo dcérka?


- Od Rasťa som dostala po pôrode bolestné – značkové cestovateľské hodinky. Majú dva ciferníky, no teraz veľa nepocestujeme, tak mi na jednom odbíja reálny čas a na druhom čas najbližšieho dojčenia. Dostali sme veľa kvetov, a keď prejdú dva mesiace, spravím so všetkými kamarátmi baby shower, veľkú párty. Je to milý zvyk z USA, spoločne oslávime Sophie.

Tatino pomáha aj pri takých prácach, ako je prebaľovanie či kúpanie?


- Tatino chodí do sveta na lov – tak voláme jeho pracovné nasadenie, aby nás mohol zabezpečiť, a ja sa starám o domáci kozub, Sophie a seba. Babičky ho teraz ešte dokonale suplujú, ale pomôže s čímkoľvek. Milosrdne ho nechávame spať v inej izbe, aby bol aspoň jeden z nás vyspatý.

Stihnete si pozrieť v televízii reprízy Vadkerti talkshow? Ak sa pozeráte na Andreu na obrazovke a Andreu, ktorá je doma – ako veľmi ste sa zmenili?


- Väčšinou pri obrazovke dojčím – sledujem všetky talkshow, domáce aj zahraničné. V hlave strihám zábery, odpozorujem každú chybu, uvažujem nad dramaturgiou, robím si pomimo zápisky z nových nápadov. Jediné, čo stíham, je veľa čítať, takže mám dokonalý prehľad o politike aj bizarnostiach okolo aktérov reality šou. Andrea doma je na nepoznanie od Andrey na obrazovke. Myslím si, že sa do televízie raz vráti iná žena. Bude vyrovnanejšia a možno menej kritická. Aj iné veci sú na svete ako práca.

Sledujete Soňa Talkshow na JOJ? „Nemyká“ vás, že by ste niečo urobili inak či lepšie?


- Samozrejme, že v duchu kladiem otázky. Je citeľné v príprave a pri vedení rozhovorov, že ja som si scenáre písala, kým Soňa talkshow iba moderuje. Vidím chyby, ale aj veľa vecí, v ktorých je jej talkshow lepšia, ako bola naša na Jednotke. Viem, koľko práce je za každou časťou, a preto nesrším zbytočnou kritikou. Držím jej palce a želám hlavne veľa síl a dobrých hostí.

Mienite sa vrátiť na televíznu obrazovku?


- Rada by som sa do televízie vrátila, ale až na budúci rok. Teraz hrá prím Sophie. Všetko závisí od ponuky manažmentu a podmienok STV, prípadne od aktuálnych možností iných televízií.

Nemáte pocit, že žáner talkshow sa u nás dosť ťažko rozbieha?


- Keď som stážovala pred dvoma rokmi v NBC v late night show Connana O‘Briena, producenti ma naučili, od čoho závisí úspech talkshow. Nebudem prezrádzať know-how, ale azda môžem povedať, že netreba podceňovať vkus diváka a rušiť jeho návyky. Chce to veľa trpezlivosti a jasnú nemennú stratégiu. Programming v televízii nie je beh na krátku trať. Najlepšie je, keď divákovi program chýba, a toho som sa dožila. Som rada, že Vadkerti talkshow nastavila slušne latku a nikto z jej tvorcov sa za svoju prácu nemusí hanbiť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu