Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Věra Bílá: Som na mizine, ale našla som pokoj

Slávna česká speváčka sa presťahovala na východné Slovensko. Zobraziť galériu (2)
Slávna česká speváčka sa presťahovala na východné Slovensko.

PREŠOV - Věra Bílá sa presťahovala na východ Slovenska! "Som na mizine, ale v Prešove som konečne našla pokoj," tvrdí spevácka hviezda, ktorá prednedávnom odišla od skupiny Kale. České Rokycany vraj opustila aj preto, lebo basgitarista kapely Emil Pupa Miko veľmi ublížil jej synovi Františkovi.

"Dcéra basgitaristu tajne chodila s mojím synom. Mali sa veľmi radi. Dokonca spolu čakali dieťa. Hudobník sa však postavil proti ich vzťahu," vysvetlila Bílá. Spory sa vyostrili, Františkova priateľka išla dokonca na potrat. "Syn bol nešťastný. Podľahol drogám, nevedel sa z tohto vzťahu oslobodiť. Napriek tomu sme naďalej spolu s Kale koncertovali. Raz sa ma však opýtal: 'Toto mi urobili a ty s nimi ďalej hráš a pomáhaš im?' To ma zobralo a povedala som si, že už toho mám dosť," prezradila dôvody odchodu od skupiny.

Podľa jej členov pritom rozchodu Kale a Věry zapríčinila čoraz viac klesajúca kvalita jej umeleckého výkonu a neprofesionalita. Věra tieto tvrdenia odmieta. "Naopak, neprofesionalita prišla až teraz, keď som preč," vyhlásila. Ťažké srdce má aj na manažéra skupiny. "Okrádal nás. Kedysi sme dostávali po desaťtisíc za koncert, sumy sa však postupne znižovali. Všetko vyvrcholilo, keď sme si museli začať nosiť na koncerty aj stravu," sťažovala sa speváčka.

Sťahovanie na východné Slovensko neplánovala. V čase vrcholiaceho napätia mala cestu do Prešova, kde bývajú aj jej dobrí známi. Rozhodla sa ostať a neľutuje. "Počujem, ako si ľudia za mojím chrbtom šepkajú - je to ona, nie je to ona? Niektorí sa ma dokonca spýtajú priamo a už sa mi stalo, že si začali spievať - Ó Maňo. Rada sa pridám," povedala s úsmevom Bílá, ktorá chce na Slovensku odznova rozbehnúť kariéru. "Už mám aj skupinu - Holubovcov. Sú to veľmi dobrí hudobníci," teší sa a je presvedčená, že práve teraz pre ňu začína nový - lepší život.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu