Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Ďurindov smútok: Zomrela mi mamka!

Líder skupiny Tublatanka Maťo Ďurinda
Líder skupiny Tublatanka Maťo Ďurinda

BRATISLAVA - Tak veľmi to bolí... Miloval ju. Vážil si ju. Bola preňho všetkým. Mama. A zrazu tu nie je. Líder skupiny Tublatanka Maťo Ďurinda (43) prišiel o najvzácnejšiu bytosť, ktorú mal. Jeho mama Margita Ďurindová (+ 75) náhle zomrela na dovolenke v Tunisku, kde skonala na mozgovú mŕtvicu. Spevák svoje silné citové puto k nej už v minulosti odhalil v skladbe Matka. "Jej smrť je pre mňa najväčšou stratou v živote," povedal zlomeným hlasom spevák.

Bývalá hlasová pedagogička si začiatkom septembra spolu s manželom dopriala dvojtýždňový exotický zájazd do Tuniska. Keď balila kufre, bola vo skvelej fyzickej kondícii a nikomu ani na um nezišlo, že vysnívaná dovolenka sa skončí tragédiou... Hrozný koniec prišiel nečakane - 9. septembra v meste Sousse v hotelovej izbe ráno o ôsmej. Manželia Ďurindovci sa práve chystali na raňajky.

Pani Margite zrazu prišlo nevoľno a sadla si na okraj postele. Len na chvíľku si chcela oddýchnuť. Keď k nej prišiel manžel Ján, už nejavila známky života. Vydesený muž sa pokúsil manželku zachrániť - skúsil ju oživovať, prihováral sa jej. Márne. Zakrátko prišiel lekár, ktorý konštatoval smrť... Mozgová mŕtvica!

Pre Ďurindu je strata matky najhoršou životnou tragédiou. "Mamku som nesmierne miloval. Bola mi veľkou oporou a v duši teraz pociťujem obrovské prázdno. Ako človeka som si ju vážil, pretože prežila ťažké detstvo," nostalgicky spomína spevák. Posledná rozlúčka s bývalou vysokoškolskou učiteľkou spevu Margitou Ďurindovou bola 22. septembra o 12.30 hod. v bratislavskom krematóriu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu