Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Český vietor v TA3

Nový riaditeľ spravodajstva v TA3 Petr Bohuš.
Nový riaditeľ spravodajstva v TA3 Petr Bohuš.

TA3 kúpila nového riaditeľa spravodajstva a publicistiky PETRA BOHUŠA v Čechách. Podarí sa skúsenému spravodajcovi prevalcovať ostatné slovenské televízie bezkonkurenčne najlepšími správami?

Prečo ste sa rozhodli prijať ponuku TA3 a prísť pracovať na Slovensko?

- Oslovili ma už pred dvoma rokmi, keď som po 12 rokoch končil v Českej televízii ako interný zamestnanec, ale v tom čase som už mal iné plány. Tento rok som sa však na celoštátnej súťaži káblových televízií v Martine stretol s generálnym riaditeľom TA3, ktorý mi povedal, že niekoho podobného práve hľadajú. Hoci som v tom čase mal plno aktivít v Čechách, nakoniec slovo dalo slovo a v júni som sa ocitol v TA3.

Poznali ste vôbec našu spravodajskú stanicu a vedeli ste, do čoho vlastne idete?

- Pravdaže, na Slovensku som bol viackrát ako porotca v súťažiach programov káblových televízií a stretol som sa s ľuďmi z rozličných médií Slovenska. Tunajšie prostredie mi teda nie je cudzie. Natáčali sme tu aj investigatívne reportáže do relácie Klekánice v Českej televízii. TA3 som pritom vždy vnímal ako serióznu a najmenej zaujatú televíziu na Slovensku. Ale už dávnejšie som rozmýšľal, či nie je príliš stereotypné opakovať stále tie isté spravodajské bloky a či by sa to nedalo robiť aj lepšie.

Čím by ste chceli vylepšiť spravodajstvo TA3?

- Keďže som sa v Klekániciach a iných projektoch venoval investigatívnej žurnalistike, bol by som rád, keby aj TA3 mohla priniesť svoj vlastný investigatívny program. Chceli by sme rozbehnúť niečo, čo neponúka žiadna iná televízia na Slovensku. Keby som mal zvoliť heslo pre TA3, znelo by: Správy, ktoré žijú. Chceme nájsť cestu, ako zmodernizovať obsah vysielania tak, aby divák, ktorý si zapne TA3, vedel, že mu vždy ponúkneme niečo nové a výsostne aktuálne.

Mnohí ľudia nevnímajú budúcnosť čisto spravodajskej televízie príliš optimisticky. Vy k nim zrejme nepatríte.

- Budúcnosť každej televízie závisí najmä od toho, ako ju robíte. Tvrdenie, že spravodajská televízia nemá budúcnosť, je v rozpore so skutočnosťou, že dnes si človek každý deň kliká na internet, aby tam našiel najnovšie správy. Ak mu ponúkneme rovnako kvalitnú službu s pohyblivými obrázkami, bude mať záujem.

Slováci stále radi sledujú české stanice. Myslíte si, že aj Česi majú Slovákom čo závidieť?

- Nestihol som podrobne preskúmať všetky slovenské televízie. Ale na TA3 som už predtým, ako som sem nastúpil, našiel veľa pozitív. V porovnaní s ČT pôsobí modernejšie, mladšie a sviežejšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu