Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Slovenský humor: koniec starých čias?

K televíznym stáliciam, ktoré nás budú určite zabávať aj po lete, patrí relácia SOS na STV.
K televíznym stáliciam, ktoré nás budú určite zabávať aj po lete, patrí relácia SOS na STV.

Úspešných slovenských zabávačov je na našich obrazovkách v poslednom čase čoraz menej. Končí sa éra „starého dobrého humoru“?

Stálicou na slovenskom nebi televízneho humoru ostávajú Andrásy s Vacvalovou, žiariť budú aj v ďalšej sezóne. Z kola však celkom vypadol tím Nogu a Skrúcaného.

Kto zostáva?

Vzhľadom na počet rokov, počas ktorých sa diváci zabávajú na reláciách Dereš či Múdry schybí, sú Oliver Andrásy a Elena Vacvalová skutočné hviezdy na humoristickom nebi. Obe ich relácie zostávajú na obrazovke Markízy tiež v ďalšej sezóne. „Pre našu televíziu sú to formáty úspešné, majú vysokú sledovanosť,“ dodáva hovorkyňa Markízy Ivana Semjanová. Rovnako na obrazovke zostáva aj Sedem s r. o., ktorú moderuje Eňa Vacvalová. Program má vysokú sledovanosť, aktuálny humor na aktuálne témy divákov oslovuje. Nerozlúčime sa ani s Jožom Pročkom a jeho programom Je to možné?!

K televíznym stáliciam, ktoré nás budú určite zabávať aj po lete, patrí relácia SOS na STV. Štvorici Dangl, Pomajbo, Sklár a Polnišová sa darí čoraz väčšmi. A hoci rátajú s tým, že každý humor sa raz opotrebuje, v najbližšom roku im to, zdá sa, nehrozí.

Do tretice spomeňme, že od septembra sa budeme na JOJ-ke ďalej stretávať s úspešnou reláciou Inkognito. „Je to naša najsledovanejšia čisto zábavná šou a zmeny v nej zatiaľ neplánujeme,“ uvádza Ľudovít Tóth, hovorca televízie JOJ.

Bude ešte Uragán?

Bývalý megahit zábavy na televíznych obrazovkách Uragán má voľno a nie je isté, či sa niekedy k divákom vráti. Nie však preto, že by televízie nemali záujem. Zuzana Šikulová sa zatiaľ učí angličtinu v Austrálii, Peter Marcin dostal úlohu v markizáckom seriáli Medzi nami a Andy Kraus sa zaradil do jeho tvorivého tímu. „Ďalšia zábavná relácia z našej dielne? Niečo chystáme, ale odkedy, čo to bude, ako sa to bude volať... to teda naozaj ešte neviem. Všetko je v štádiu rozhodovania,“ krčí plecami Andy Kraus. Isté však je, že dvere Markízy sú pre túto dvojicu zabávačov stále otvorené.

Po Knockoute ďalšie K. O.?

Zabávač Miro Noga hovorí, že v starej zostave pripravujú nový projekt. Skrúcaný, Tlučková, Piško a Noga sa naposledy ako zábavná štvorka na obrazovke objavili na sklonku minulého roka. A opustili ju s fiaskom. Program Knock-out musela Markíza pre nízku sledovanosť stiahnuť. "Cítime, že politická satira zaberá menej. Po roku 1989 sme sa od nej vzdialili, ale telvízi žiadala, aby sme sa k nej vrátili," tvrí Miro Noga. Kedysi úspešné kvarteto však nádej na priestor v programe televízie nemá. Nie, nekompromisne hovorí Markíza. "Jesenný program je už uzavretý," vysvetľuje Ivana Semjanová.

Dostanú ešte šancu?

Zvláštnou kapitolou zabávačov sú Juraj Mokrý i Andrej Bičan, ktorých televízie posunuli do iných úloh. Kým prvý počas víkendov vykladá národu, aké bude počasie, druhý ho učí variť. Varí vám to JOJ-ka preradila do raňajšieho vysielania na 8.20 h, kde je súčasťou bloku určeného pre ženy. „Andrej Bičan ani jeho relácia nie sú na odstrel. Budú sa vysielať v premiére päťkrát do týždňa,“ snaží sa vyvrátiť fámy o Bičanovom odchode z obrazovky Ľudovít Tóth. Bude však Bičanovi stačiť relácia mimo hlavného vysielacieho času, keď už neuvádza ani šou Na paškál? Na šancu v ďalšej sezóne si bude musieť počkať aj „rosnička“ Mokrý. „Polarizuje divácku obec. Na Juraja Mokrého dostávame pozitívne i negatívne ohlasy,“ hovorí Ivana Semjanová. Markíza vraj mieni Mokrého zabávačský potenciál využiť aj viac, nie však od tohto septembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu