Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Majstre, držíme Vám palce!

Ladislav Chudík
Ladislav Chudík

BRATISLAVA - Slzy do očí sa tlačia mnohým, keď počúvajú správy o tom, že jeden z našich najslávnejších hercov Ladislav Chudík (81) je vážne chorý.

Pán umelec, známy ako primár Sova zo seriálu Nemocnica na kraji mesta, je hospitalizovaný v bratislavskej Fakultnej nemocnici Cyrila a Metoda a lieči sa zo zápalu v brušnej dutine. Na niekoľko hodín sa dokonca ocitol pod skalpelmi topchirurgov. Ladislav Chudík ešte nedávno sužovaný vysokými horúčkami dnes posiela stručný, ale výstižný odkaz: "Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli!"

Bol to dlhý mesiac, išlo o súboj o život. Herecký mág chce byť naďalej v tejto bitke víťazom. Predtým ho však trápili bolesti brucha a vysoké teploty. Je to zápal v brušnej dutine, ktorý ho pripútal na lôžko oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny spomínaného zdravotníckeho zariadenia. A práve zápal si vyžiadal neodvratnú operáciu, kde išlo o minúty. Vyše tridsať dní neje, prijíma umelú výživu a infúzie. V stredu 28. júna sa ocitol na operačnom stole a prežil.

Pán herec sa teraz našťastie cíti lepšie, hoci jeho zdravotný stav je ešte stále vážny, čo potvrdila aj manželka Alena Chudíková (56). "Jeho zdravotný stav je vážny. Od začiatku je jeho liečba obtiažnejšia vzhľadom na jeho vek. Bol operovaný, mal vysoké horúčky. Teraz sa teším, že pár dní je bez teploty. Verím, že vyzdravie," povedala milujúca manželka Alena Chudíková. Jeho dcéra (31) nechcela o otcovom pobyte v nemocnici veľa rozprávať: "Je chorý, a to je všetko, čo k tomu môžem povedať."

Včera Nový Čas získal odkaz aj samotného Ladislava Chudíka. Z nemocnice zaslal srdečné pozdravy, ktoré sú vari signálom toho, že aj on verí, že opustí brány nemocnice.

"Aj touto cestou pozdravujem všetkých, ktorí sa zaujímajú o môj zdravotný stav a prejavujú mi spoluúčasť," odovzdal poďakovanie za podporu.

Lekári predpovedajú, že Majster Chudík sa vráti domov. "Zdravotný stav je stabilizovaný s tendenciou k zlepšovaniu a pán Chudík je pri plnom vedomí a prijíma návštevy rodiny," uviedol zástupca námestníka nemocnice Adam Hochel.

Majstre, skoro sa uzdravte. Všetci Vám držíme palce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu